26.8.21

SOMEVALOKUVAUS SUUNNITTELU // Kalevalakorut

k Lopullinen Facebook / Instagramiin jaettava kuva.Saimme lahjoituksena kaksi kaunista Kalevalan koruja. Suunnittelimme työkaverini kanssa ''Kiitos lahjoittajille'' fb-postauksen, johon suunnittelimme paljon erilaisia kuvia. Ehkä myös hieman enemmän kaikkea kotimaista. Somekuvien teemoina oli nämä kalevalakorut, muumi tuotteet näyteikkunassa sekä miesten syksyiset vaatteet. Täytekuvina päivityksessä meillä oli lisänä kirjakuva.


k5 Ensin suunnitellaan koruille sopiva kuvauspaikka. Yleensä parhain pienien tuotteiden kuvaamiseen oleva valo löytyy kassalta. Meiltä löytyy pieni paperikassi, jossa on paljon erilaisia rekvisiittakankaita, joita hyödynnämme esillepanoissa ja somekuvaamisessa. Kalevalakoruihin valikoitui kaunis sininen kangas. Mielestäni tämä tuo koruille haluttua tummuttaa väriä, ei silti liian mustaan taittava. kangas luo kuvan ylellisyydestä ja tietenkin kun suomalaiset korut kyseessä, niin siniseen taittavat värit ovat plussaa. Myös kaulakorun korurasia oli tummansininen. 


k3 k1 Aloitan yleensä kankaan laitolla paikalleen,usein kylläkin työkaverini pääsee assaroimaan ja yhdessä tuumimme parhaimmat otokset ja esillepanot. Meiltä löytyy kassalta erilaisia ja erinkokoisia laatikoita, joita hyödynnän. Laitoimme tämän glitterisen laatikon kankaan alle, jolloinka saimme tuon käsikorun laitettua roikkumaan kankaaseen. 

Yritin saada kaulakorun tietolappua pysymään rasiassa, mutta se ei toiminut. 
Haastavinta kuvaamisessa oli niin suuri värikontrasti kankaan ja valkoisen rasian kanssa. Kokeilimme monta eri variaatiota, esimerkiksi kaulakorun roikottaminen kankaassa, mutta musta kaulakoru hukkui kankaaseen. Alla editoimaton kuva. Kangas myös oli huonosti kiinni, joten se myös johti kuvan hylkäämiseen.

juu 
 Parin otoksen jälkeen, jälkieditoin kuvaa nostamalla hieman kirkkautta ja kontrastia. Croppasin hieman kuvaa sekä terävöitin kuvaa. Jokaista somevalokuvaa terävöitän, koska kuvat lähetän usein Whatsapilla eteenpäin, jolloinka laatu kärsii. Käytin siinä oman puhelimeni säätöjä. Olen myös pikkutarkka, joten editoin Snapseed-sovelluksella korurasian valkoista pohjaa korjaamalla hieman virheitä. Alla ennen ja jälkeen kuvat.
njuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Somepostauksen kuvat löydät täältä ! (Pelastusarmeijan Myymälät FB-sivu

Parhaat kuvankäsittelyohjelmat puhelimessa:
VSCO - oma hlö kohtainen lemppari. Olen ostanut premium jäsenyyden, jolloinka käytössäni on esimerkiksi kaikki värifiltterit. 

Snapseed - Toimii helposti virhein korjaamiseen, sekä blurraamiseen. 

Text on photo - Supernopea ja helppokäyttöinen ohjelma, jolla lisään tekstiä valokuviin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti